ETIKA, MINŐSÉG ÉS KÖRNYEZET


Etika

Nemzetközi vállalatként tudatában vagyunk annak, hogy cselekedeteinkkel és döntéseinkkel világszerte hatással vagyunk az emberekre.

A Doro beszállítóinak alá kell írniuk egy, a megfelelő társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos speciális dokumentumot. A nyilatkozat számos, többek között a gyermekmunkára, a kényszermunkára, a munkakörülményekre, a munkabérek szintjére, a munkaórák számára és a szakszervezeti tagsághoz való jogra vonatkozó feltételt tartalmaz. 2008 óta a Doro független vizsgálatokat végeztet, hogy meggyőződhessen a vállalat politikájának való megfelelésről. Szerződésszegés esetén a Doro fenntartja magának a jogot, hogy a beszállítóval mindennemű kapcsolatot azonnali hatállyal megszüntessen.

 

 

Minőség
Számunkra a minőség azt jelenti, hogy valódi igények kielégítésére hozunk létre termékeket azért, hogy a felhasználók továbbra is azt csinálhassák, amit valóban tenni szeretnek. Ezt mi a „minőség abszolút megélésének” nevezzük, és olyan munkát értünk alatta, ami a Doro-nál a termékfejlesztéssel kezdődik és a beszállítói oldalon a termékgyártással folytatódik.

 

Minőségbiztosítás - a siker kulcsfontosságú eleme

A Doro nagy hangsúlyt helyez a minőségbiztosításra. Az új termékek fejlesztésének és gyártásának kiemelt fontosságú lépései a rendszeres vizsgálatok és ellenőrzések. A teljes mértékben funkcionális minőségbiztosítási rendszer, valamint az egyértelmű külső és belső folyamatok megléte adják azokat a feltételeket, amelyekkel a termékgyártási folyamatot támogatják.

 

A beszállítóinkat az alábbiakban felsorolt területen mérjük:

 

• Visszatérő ügyfelek várható száma
• Teljesítések ellenőrzése
• Teljesítések pontossága
• Átfutási idő

 

A Doro minden gyártóját rangsorolja és értékeli

Ennek segítségével a Doro és a beszállítói is láthatják a minőség ellenőrzés folyamatát. A Doro gyakran nyújt segítséget az ázsiai gyártási folyamatok hiba-diagnosztizálásában. Ezzel jelentős tudásra tehet szert az új termékek gyártási lehetőségeinek, valamint a már meglévő termékek gyártásának továbbfejlesztése terén. 

Környezet

A környezetre történő kellő odafigyelés olyan dolog, amelyre mindannyiunknak folyamatosan emlékeztetni kell magunkat. A Doro vállalatánál a környezeti ügyeket a témának járó figyelemmel kezeljük. A fentieket a környezetvédelemre vonatkozó irányelvek betartásának követésével tesszük meg, és keressük azokat a lehetőségeket, hogyan lehetne a munkafolyamatok és termékeink környezetre gyakorolt hatását csökkenteni. A DECT vezeték nélküli telefonokra vonatkozó Öko-funkcionalitás nevű kezdeményezés is egy ilyen példa.

A Doro vállalatának az a célja, hogy a lehető legmegfelelőbb módon járulhasson hozzá a negatív környezeti hatások csökkentéséhez.

 

Környezetvédelmi irányelvek

A Doro olyan termékeket forgalmaz és értékesít, amelyek felhasználási módjait és újrahasznosítását a környezetvédelmi irányelvek szabályozzák. A Doro minőségirányító és környezetvédelmi vezetője a felelős azért, hogy a Doro-nál az érvényes jogszabályokat és előírásokat betartsák, valamint azért, hogy minden egyes országban legyen egy környezetvédelemért felelős személy, aki biztosítja azt, hogy a szóban forgó országok környezetvédelmi szabályozásait betartassa.

A Doro vállalati ügyeit érintő két, legátfogóbb irányelv az Európai Parlament és Tanács elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló irányelve (Waste of Electrical and Electronic Equipment directive, vagyis a „WEEE” irányelv), amely 2005. augusztusában lépett hatályba, valamint az Európai Parlament és Tanács egyes veszélyes anyagok elektromos és elektronikus berendezésekben való alkalmazásának korlátozását célzó irányelve (Restriction of the use of certain Hazardous Substances vagyis a „RoHS” irányelv), amely 2006. július elsején lépett hatályba.

Az Európai Parlament és Tanács "REACH" , vagyis a vegyi anyagok regisztrálására, értékelésére, engedélyezésére és korlátozására vonatkozó rendeletét a 2010-es évben történő bevezetéséhez 2008-ban értékelték. A Doro-ra, mint késztermékeket importáló vállalatra vonatkozó hatása ugyan korlátozott, de így is befolyásolja folyamatainkat.

Egy másik irányelv, amely hatással van a vállalatra, az úgynevezett EUP (Energy Using Products vagyis az energiafogyasztó termékekről szóló) irányelv. Az irányelvnek a Doro-ra gyakorolt hatása biztosítja az akkumulátortöltők és külső tápellátó egységek ökológiai kivitelezését és gyártását, valamint azok alacsony energiafelhasználását.